0216 350 55 56

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı haşlanmış kinoa
  • 10 adet hurma
  • 1/2 su bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata (yerine 2 yemek kaşığı kakao da olur)
  • 1 çimdik tuz
  • Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

  • Bademi blenderdan geçirin.
  • Çekirdeğini çıkardığınız hurmaları da ekleyerek tekrar blenderdan geçirin.
  • Fıstık ezmesi, damla çikolata (veya kakao) ve haşlanmış ılık kinoayı ekleyip tekrar blenderda karıştırın.
  • Karışımdan elinizle küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye sıralayın.
  • Buzdolabında 1 saat soğutup servis edin.
  • Bu tarif ile yaklaşık 21-22 adet top çıkıyor.