0216 350 55 56

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı firik bulguru
  • Yeteri kadar su
  • 1 adet ince doğranmış kırmızı biber
  • 1 adet ince doğranmış sarı biber
  • 1 demet kıyılmış dereotu
  • 8-10 adet küp doğranmış kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz

YAPILIŞI:

  • Firik bulgurunu 2-3 kere iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak suda 1 saat ıslatın.
  • Fazla suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Gerekirse su ilave edin.
  • Soğuyunca üzerine diğer malzemeleri ekleyin.
  • Ceviz ve narla süsleyebilirsiniz.