0216 350 55 56

MALZEMELER:

  • 1 su bardağından biraz az (75 g kadar) çiğ kaju fıstığı
  • 10 adet hurma
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 tepeleme yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

  • Kaju fıstığını rondodan geçirerek ufalayın.
  • Hindistan cevizi, chia tohumu ve çekirdeklerini çıkarığ yumuşaması için sıcak suda beklettiğiniz hurmaları da ekleyin ve tekrar rondodan geçirerek iyice karışmalarını sağlayın.
  • Limon kabuğunu ve suyunu ilave edin ve hamur kıvamını oluşturmak üzere tüm malzemeleri bir araya gelinceye kadar karıştırın.
  • İstediğiniz büyüklükte toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. 
  • Hazırladığınız topları 1 hafta kadar buzdolabında hava geçirmez bir kapta veya dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz.